MaaritKorhonen Kun jotain annetaan ja paljon viedään

Työnantaja, miksi et työllistä yli viisikymppistä?

 

 

Tätä taas kerran tänään pohdin, kun sain soiton, ettei arpa osunut kohdalleni edes palkkatukityötä haettaessa. Hyvällä fiiliksellä ja uutta puhtia täynnä elin muutamia päiviä ja viikonlopun yli, mutta tänään tuli taas muistutus siitä, että meitä pitkäaikaistyöttömiäkin on jo niin paljon, keski-ikäisiä, jotka emme tunnu kelpaavan enää edes palkkatukityöhön. Yleensä hakijoita on 200-300, ja niissäkin on vaikea pärjätä, kun työnantajat tuntuvat hakevan vain kolmekymppisiä amk-tutkinnon suorittaneita, olen pohtinut, lähdenkö vielä opiskelemaan, kun tässä vaiheessa pitäisi sitä eläkettä jo kovasti tienata, kun hallitus nosti eläkeikiä ja minullekin tuli puolitoista vuotta lisää toiseen päähän, siitä työttömien vuosien vähennys pois, mitä mahtaa jäädä jäljelle? Eläkettä olen alkanut "tienaamaan" vasta 23 vuotiaana, kun nykyisin on mahdollisuus paljon nuorempana.

Hallitus ei ainakaan auta meidän työllistymistämme millään toimenpiteillä, palkkatukimäärärahoja on pienennetty, työnantajien eläkemaksut ovat korkeammat kohdaltamme.

En keksi mitään järkevää syytä, miksi en työllisty, vaikka olen pitänyt yllä tietoteknisiä taitojakin työttömyyden aikana, hakenut kaikkia mahdollisia ja mahdottomia töitä, on monta tutkintoa, osaamista ja kokemusta, miksi se ei kelpaa? Voisivatko työnantajat vastata?

On kurjaa pettyä kerta toisensa jälkeen, kuukausi toisensa jälkeen, vuosi toisensa jälkeen, ylläpitää toivoa paremmasta tulevaisuudesta, ylläpitää tunnetta, mikä oli 80-luvulla nuorempana, että osaan, olen hyvä, olen ammattitaitoinen, olen spesiaaliosaaja monessakin asiassa, ystävällinen, empaattinen, sosiaalinen.

En tiedä minkälaisia ihmeihmisiä nykyään haetaan työelämään, nuorempana olin aina kolmen parhaan joukossa hakiessani työtä, en keksi muuta syytä kuin ikäni, joka on vain parantanut osaamistani, ei ole pieniä lapsia, en ole sairastellut koskaan paljon, olen ollut lojaali, tehnyt tarvittaessa pitkiä työpäiviä, jopa ilman korvauksiakin.

Laulussa lauletaan: kertokaa se hänelle, kun itse en mä voi. Kertokaa siis!

Terveisin työmarkkinoihin pettynyt

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat